Wat te doen met glasafval in de horeca?
Elk particulier heeft afval: lege plastic tasjes, eten dat je niet meer eet of de flessen wijn die je op hebt gedronken. Het maakt niet uit hoeveel je hebt en wanneer je het weggooit, het moet allemaal netjes opgeruimd worden. In de meeste gemeenten staan hier dan ook sancties op als je dit niet doet. Zoals de restafvalcontainer, deze kost in sommige gemeenten geldt als je die aan de straat zet en wordt er dus aangemoedigd om je afval te scheiden om het milieu te beteren. Dit geldt ook voor de horeca. Al hebben die wat meer moeite met glasafval aangezien het glasafval groter is en meer ruimte in neemt dan het andere afval
In aparte glasbak
De meest duurzame manier om je afval in te deponeren is om het in de glasbak te doen. Zo kan het glas namelijk gerecycled worden en wordt er nieuw glas van gemaakt. De nieuwe glasverpakkingen bestaan al van 50 tot 80 procent uit oud verpakkingsglas. De energiebesparing zou dan 15 procent zijn, veel beter voor het milieu dus.
Glasafval container
Voor de horeca zou dit de slimste oplossing zijn aangezien een glasafval container los geplaatst kan worden en deze wordt dan per zelfgekozen periode opgehaald, geleegd en weer teruggebracht naar de horecaonderneming. Deze container is ook nog makkelijk te verplaatsen en heeft een schappelijke prijs.
Botlite container
De Botlite container is een duurdere optie om je glas kwijt te kunnen in de horeca. Dit apparaat verpulvert het glas en vermindert zo het volume wel met 80 procent zodat er meer glas in één volle container kan. Deze container kan door deze volumevermindering wel 300 flessen per dag vermalen. Deze Botlite container draagt ook nog eens bij aan het milieu en heeft een hoog rendement.