Waarom wordt duurzaam stoken steeds belangrijker

Het motto: “een betere wereld begint bij jezelf”, gaat ook zeker op bij het verwarmen van de woning. Stoken met hout is zeker effectief, maar het is wel belangrijk om goed op de duurzaamheid van het stoken te letten. Hier lees je meer over waarom duurzaam stoken zo belangrijk is.

Jouw uitstoot

Wanneer je stookt met hout, is het erg belangrijk dat je let op de kwaliteit van het hout. Stook niet zomaar afvalhout op, maar kies voor een duurzame houtsoort, wanneer je een zak haardhout gaat kopen.  Wanneer je namelijk afvalhout stookt, kunnen er gevaarlijke gassen worden uitgestoten. Dit geeft niet alleen een vieze geur aan de lucht, maar het is ook nog eens zeer slecht voor het milieu en jouw gezondheid. Een goede manier om altijd zeker te zijn van een veilige houtsoort, is door een zak haardhout te kopen bij een houtzagerij of een duurzame webshop voor haardhout.

Duurzame herkomst

Wanneer je let op de herkomst van het hout, hoef je je geen zorgen te maken over de ontbossing. Duurzaam hout komt van een veilige afkomst. Het kan wat duurder zijn, maar het is de investering zeker waard voor het milieu.

Belangrijk voor jouw houtkachel

Slecht hout tast niet alleen het milieu en jouw gezondheid aan, het is ook nog eens zeer slecht voor jouw houtkachel. Door afvalhout kan de behuizing van de kachel en de schoorsteen worden aangetast. Dit kan in het slechtste scenario resulteren in een schoorsteenbrand. Wanneer de kachel niet goed trekt, kunnen deze slechte gassen van het hout ook de woning inkomen. Dit is niet goed voor het leefklimaat in huis.

Goed voor de portemonnee

Duurzaam stoken is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar het is ook goed voor de portemonnee. Door duurzaam te stoken gaan jouw schoorsteen en kachel langer mee. Dit bespaart je dus veel kosten op de aanschaf van een nieuwe kachel. Ook wanneer de prijzen van de energie omhoog gaan, kan het voordeliger zijn om de houtkachel te gebruiken voor het verwarmen van de woning. Door tijdig en slim hout in te kopen, kun je voor een zeer voordelig tarief hout stoken. Een zak haardhout kopen is zeker een duurzaam idee voor de toekomst. Stook veilig met gekwalificeerd hout voor een betere uitstoot, beter milieu en een veilig gebruik van de kachel.