De werkzaamheden van een hovenier

Misschien wel het mooiste beroep, hovenier! Iedere dag in de buitenlucht en je maakt mensen blij met het aanleggen of onderhouden van hun tuin. Blijer kun je de hoveniers van Hoveniers Direct niet maken. Maar veel mensen weten niet waar je een hovenier voor kunt inschakelen. In dit artikel gaan we daar verder op in.

De werkzaamheden van een hovenier

Iedere woningeigenaar heeft eigen wensen aan zijn of haar tuin. Welke wensen je ook hebt, een hovenier kan deze voor je realiseren. We benoemen hieronder enkele taken van de hovenier.

Tuinonderhoud

Een tuin is een prachtig onderdeel van uw perceel, maar vergt ook veel onderhoud. Het verwijderen van de onkruid is een klusje die vaak bovenaan ieders lijstje staat, maar daarnaast zijn er ook nog klussen zoals:

  • Snoeien van heggen en bomen
  • Gazon maaien en voeden
  • Beplanting onderhouden

Daarnaast is het klaarmaken van de tuin voor de winter- en zomermaanden ook een belangrijke klus. Je wilt tenslotte ook volgend jaar weer genieten van je tuin.

Boomverzorging

Een boom is een prachtige toevoeging in iedere tuin. Helaas weten veel mensen niet dat een boom ook boomverzorging nodig heeft. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode takken of weghalen van takken na een stormschade. Ook wanneer de boom te groot wordt is het terugsnoeien of inkorten een taak die een hovenier voor je kan realiseren.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Een tuin helemaal renoveren naar jouw wensen, prachtig! Van tevoren alles op papier uittekenen en overdenken om het vervolgens voor te leggen aan de hovenier. Alle wensen die je hebt worden besproken en dan…..de realisatie en stap voor stap zien dat jouw nieuwe tuin precies zo gaat worden zoals jij/jullie het in gedachten hadden. Klinkt ideaal toch? Met de juiste hovenier is dit ook precies wat er gaat gebeuren!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest.

Tip bij het vinden van de juiste hovenier

Een goede hovenier verstaat zijn vak en denkt mee in de mogelijkheden van jou als klant. Het is daarom belangrijk om vooraf eerst enkele offertes van hoveniers met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Ook referenties kun je dan goed checken. Deze staan vaak wel online.

Succes bij het vinden van jullie hovenier en het realiseren en onderhouden van de tuin!

Wat te doen met glasafval in de horeca?

Elk particulier heeft afval: lege plastic tasjes, eten dat je niet meer eet of de flessen wijn die je op hebt gedronken. Het maakt niet uit hoeveel je hebt en wanneer je het weggooit, het moet allemaal netjes opgeruimd worden. In de meeste gemeenten staan hier dan ook sancties op als je dit niet doet. Zoals de restafvalcontainer, deze kost in sommige gemeenten geldt als je die aan de straat zet en wordt er dus aangemoedigd om je afval te scheiden om het milieu te beteren. Dit geldt ook voor de horeca. Al hebben die wat meer moeite met glasafval aangezien het glasafval groter is en meer ruimte in neemt dan het andere afval

In aparte glasbak

De meest duurzame manier om je afval in te deponeren is om het in de glasbak te doen. Zo kan het glas namelijk gerecycled worden en wordt er nieuw glas van gemaakt. De nieuwe glasverpakkingen bestaan al van 50 tot 80 procent uit oud verpakkingsglas. De energiebesparing zou dan 15 procent zijn, veel beter voor het milieu dus.

Glasafval container

Voor de horeca zou dit de slimste oplossing zijn aangezien een glasafval container los geplaatst kan worden en deze wordt dan per zelfgekozen periode opgehaald, geleegd en weer teruggebracht naar de horecaonderneming. Deze container is ook nog makkelijk te verplaatsen en heeft een schappelijke prijs.

Botlite container

De Botlite container is een duurdere optie om je glas kwijt te kunnen in de horeca. Dit apparaat verpulvert het glas en vermindert zo het volume wel met 80 procent zodat er meer glas in één volle container kan. Deze container kan door deze volumevermindering wel 300 flessen per dag vermalen. Deze Botlite container draagt ook nog eens bij aan het milieu en heeft een hoog rendement.