Verschillende landbouwmachines die je beter kunt huren dan kopen

Er zijn talloze verschillende soorten landbouwmachines. De functies en de werking van deze landbouwmachines zijn misschien allemaal erg verschillend, maar uiteindelijk spelen ze wel allemaal een cruciale rol in de landbouw. Ze zijn handig en zorgen dat het werken op het land een stuk efficiënter en eenvoudiger is. Je hoeft spullen niet met de hand te verplaatsen of dragen en de machines dragen bij aan het snel kunnen werken.

Landbouwmachines worden veel gekocht, maar het komt ook regelmatig voor dat ze slechts één of twee keer in de maand nodig zijn. Dan kan kopen bij bepaalde landbouwmachines een minder efficiënte optie zijn. De ideale keuze is in dat geval huren! Hieronder vindt je een aantal landbouwmachines die je beter kunt huren dan kopen.

De tractor

De eerste machine is er meteen een die erg populair is. De tractor wordt veel gebruikt in de landbouw. Voor gebruikers die de tractor dagelijks gebruiken kan kopen best voordelig zijn, maar vaak is een tractor huren een stuk handiger en slimmer dan deze kopen. Zo ben je goedkoper uit, weet je waar je aan toe bent en kun je aan de verhuurder ook altijd alle informatie over de tractor vragen die je nodig hebt.

De doseerhopper

Wanneer je een doseerhopper nodig hebt is een doseerhopper huren bij Van Trier een ideale optie. Meestal is een doseerhopper niet maanden lang iedere dag nodig. Wanneer je kiest voor een doseerhopper huren bij Van Trier kun je kiezen uit verschillende varianten met diverse capaciteiten. Ook dit is dus een groot voordeel. Je kunt zelf bepalen wat de grootte is die je nodig hebt en je huurt de juiste doseerhopper.

De trechter

Tot slot kan in bepaalde situaties het huren van een trechter ook een ideale optie zijn. Ook hierbij is het voordeel dat je zelf de grootte kunt beslissen. Wanneer je een trechter huurt kun je kiezen uit diverse opties wat betreft de breedte van de trechter in centimeters. Je huurt het apparaat voor de periode hoelang je het nodig hebt, je betaalt voor die periode en je brengt de trechter na afloop netjes terug.

Struiken die het hele jaar door mooi zijn

Als je je tuin gaat inrichten is het handig om struiken uit te zoeken die er het hele jaar door goed uitzien. Misschien lijkt het een moeilijke opgave om struiken te vinden die zowel tegen warme als koude weersomstandigheden bestand zijn, maar er zijn genoeg mooie opties. In dit artikel delen we struiken waar jij het hele jaar door plezier van kunt hebben. 

Krentenboompje

De Amelanchier lamarckii (ook wel krentenboompje) draagt in het voorjaar kleine, witte stervormige bloemen. In de zomer volgen er zwarte bessen en in de herfst wordt de struik gekenmerkt door de prachtige gele bladeren. Deze struik wordt uiteindelijk drie meter hoog en staat bij voorkeur in de zon. De vakmannen van Habro Tuinen denken graag met je mee over een goede indeling, zodat deze struik goed tot zijn recht komt. 

Hibiscus

De Hibiscus syriacus of altheastruik is verkrijgbaar in meer dan 200 verschillende soorten. Door de grote variatie in kleuren, vormen en formaten past deze struik in elke tuin. De hibiscus heeft wel het hele jaar licht nodig, dus zet de struik op een zonnig plekje. Hibiscus struiken blijven het hele jaar door bloeien, maar de bloemen gaan maar drie dagen mee. Dat lijkt kort, maar deze cyclus wordt telkens opnieuw gestart en gaat heel het jaar door. 

Dwergstruiken 

Heb je maar weinig ruimte in jouw tuin? Dan kunnen dwergstruiken een goede oplossing zijn. Deze struiken zijn zo veredeld dat ze altijd klein blijven, ook zonder te snoeien. De wintergroene Abelia magic daydream bijvoorbeeld, met witbont blad, wordt ongeveer 60 centimeter hoog. Ook Choisya white dazzler (90 centimeter) is wintergroen en in het voorjaar verschijnen er witte bloemen die ook nog eens een lekkere geur afgeven. 

Planten en bloemen

Naast struiken zijn er ook genoeg planten en bloemen die het hele jaar door groeien. Combineer verschillende struiken, planten en bloemen met elkaar en je hebt het hele jaar door een tuin die in de bloei staat. Als je de juiste begroeiing uitkiest, heb je veel plezier van je tuin zonder dat het je veel tijd en energie kost. 

Is een olijfboom geschikt als binnenplant?

De olijfboom is een sterke boom. Hij kan honderden jaren oud worden. Hij kan leven op arme grond, lang zonder water en tropische temperaturen deren hem niet. Maar is een olijfboom ook een goede keuze voor de woonkamer?

Ja, een olijfboom kan prima binnen worden neergezet. Wil je ook een boom in huis? Op BoomNL staan de mooiste mediterrane olijfbomen. Olijfboom kopen? Hier vind je ze in alle soorten en maten.

Uit Spanje

Deze olijfbomen worden gekweekt in de eigen kwekerij in Spanje. In een warm en zonnig klimaat gedijt de olijfboom het beste. De meeste Nederlanders kennen deze mediterrane planten dan vooral ook van een vakantie in Spanje, Griekenland, Italië of een ander land rond de Middellandse Zee.

Een olijfboom kan zeker ook binnenshuis worden geplaatst mits je aan enkele voorwaarden voldoet. Zo’n fraaie boom past goed in een modern interieur. De grijsgroene blaadjes harmoniëren met een strakke inrichting met veel grijstinten.

In een pot

Voor in huis kies je voor een mooie pot, rieten mand of stoere plantenbak. Een olijfboom heeft het naar zijn zin in de volle grond maar een plantenbak kan dus ook. Vul de pot met een mediterraan substraat. Deze speciale kwaliteitsgrond voor olijfbomen zorgt voor zeker drie maanden voeding en houdt goed water vast. Hydrokorrels onder in de bak zijn een goede keuze.

De olijfboom geef je één keer per week water. Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt. Te nat is echter helemaal uit den boze. Wat extra voeding is welkom. Op BoomNL.nl kun je mediterrane meststoftabletten kopen. Die bevatten organische meststof en werken gedurende twaalf maanden. 

De plek

Een olijfboom heeft veel zon nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de boom op de lichtste plek in de woonkamer. Een plek met direct zonlicht, maar zeker niet te dicht voor het venster. Pal voor het raam zouden de bladeren kunnen verbranden. De boom houdt niet van tocht en verwarmingslucht. Zet hem dus niet bij deuren die de hele dagen open en dicht gaan en ook niet bij radiatoren en ventilatieroosters.

De olijfboom kan als hij voor de eerste keer binnen komt te staan bladeren verliezen. Dit komt meestal na korte tijd weer goed. In de woonkamer is de kans niet zo groot dat de boom in het voorjaar gaat bloeien en daarna vruchten gaat dragen. Binnen is de olijf extra gevoelig voor wolluis en schildluis.

De groenblijvende olijfboom kan beter niet het hele jaar binnen staan. Zet hem in de winter op een koelere plek.

Alternatief

Wil je je niet direct wagen aan een grote olijf koop dan een mini-olijfboom van zo’n 35 centimeter hoog die past in een potje van 15 centimeter of een bonsai-uitvoering. Of kies voor een kunstexemplaar met een natuurlijke stam en takken met bladeren van zijde. Die zijn bijna niet van echt te onderscheiden.