Tips bij het bestraten van jouw tuin

Tuinen zijn vaak gevuld met veel groen of veel bestraat. Voor het bestraten van je tuin zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het kan anders zomaar zijn dat je tegen vervelende problemen aanloopt. Volg de onderstaande stappen en tips.

Zorg dat je alles over tuin weet

Probeer tot in detail te weten wat je tuin aankan, wat er moet eventueel moet veranderen en hoe groot je tuin precies is. Zodra je deze details weet kan je beginnen met het zoeken van tegels. Je weet welke afmetingen je wilt, hoeveel je er dan daarvan nodig hebt en welk soort tegen het best bij jouw tuin past.

Zorg dat je de tools hebt

Het hebben van de juiste tools is wel zo belangrijk… Een waterpas, een tegelhamer, iets om het zand goed aan te drukken en iets om het zand goed glad te strijken. De wqaterpas heb je natuurlijk nodig om te zorgen dat je tuin NIET waterpas ligt. Je tuin moet namelijk iets aflopen zodat het water uit je tuin kan lopen bij hevige regen. Je moet de tegels goed vast kunnen slaan, hiervoor heb je een tegel hamer nodig om je tegels niet te beschadigen. Het zand aandrukken doe je het best met een lumag trilplaat, hiermee voorkom je de meeste verzakking. En je moet het zand glad kunnen strijken.

Tips

Tot slot hebben we nog een aantal tips die het bestraten en alles daaraan gerelateerd makkelijker maken. Tip 1: Je kan een beetje cement door het zand mengen, dit zorgt ervoor dat je een stabielere ondergrond krijgt. Tip 2: Een afvoer putje tegen het regenwater. Niet bij elke tuin is een goede afwatering zo makkelijk, een afvoer putje is de oplossing. Tip 3: Schakel hulp in. De tuin is een zware klus en het is dus verstandig om een wat helpende handen te hebben. Zo lig je ’s avonds niet met rugklachten in bed.

behandeling blokhut

Hoe u de levensduur van uw blokhut kunt verlengen

Heeft u een blokhut, of heeft u onlangs overwogen om er een te kopen? Hoe dan ook, het verzorgen van uw blokhut is de sleutel tot jarenlang plezier van uw blokhut. Regelmatig onderhoud van houten structuren zoals blokhutten en veranda’s wordt onder verschillende eigenaren anders geïnterpreteerd. Voor sommige eigenaren bestaat regelmatig onderhoud enkel uit het vegen of stofzuigen van de vloer, terwijl voor anderen het onderhoud veel meer omvat. Denk aan het schoonmaken van zowel de binnen- als buitenkant van de blokhut, het dweilen van de vloer, het schoonvegen van ramen en deuren, enz. Zelfs als u tot de laatste groep behoort, dan zijn er nog een paar extra onderhoudstips & trucs die u zou moeten volgen om de functionaliteit en het uiterlijk van uw blokhut jarenlang te behouden.

Het belang van onderhouden en schoonmaken

Het is altijd belangrijk om goed voor uw woonruimte te zorgen, maar ook voor uw tuin en blokhut. Natuurlijk heeft de manier waarop u uw spullen binnen in de blokhut opbergt of hoe vaak u de vloer stofzuigt, geen directe invloed op de levensduur van het hout van uw blokhut. Zolang u echter uw Woodpro blokhut mooi en schoonhoudt, dan zult u zien dat u er meer en meer tijd doorbrengt. Op deze manier zult u nog jarenlang met plezier uw blokhut gebruiken en zal de investering zich snel terugverdienen.

Ventilatie en de dakgoot

De ventilatie en de dakgoot daarentegen verlengen de levensduur van uw blokhut direct. Het is aan te raden om tijdens de montage van uw blokhut te zorgen voor ventilatie en isolatie en een dakgoot te monteren. Als u dit eerder nog niet heeft gedaan, dan is het nooit te laat om hier wel voor te zorgen. Om te voorkomen dat vocht en condensatie zich in uw blokhut opstapelt, installeert u de ventilatie aan verschillende zijden van uw blokhut, waardoor de luchtstroom in stand wordt gehouden. Ondertussen moet u of de goten installeren of een grens van grind rondom de blokhut maken, zodat u de fundering van uw blokhut kunt beschermen en het regenwater wegleiden van het houten gebouw.

Behandeling van uw blokhut

Het belangrijkste doel bij het onderhoud van uw houten blokhut is het beschermen van het hout tegen zowel vocht als blootstelling aan de zon. Het is daarom van cruciaal belang om uw blokhut regelmatig te behandelen met een nieuwe beits laag. Het belangrijkste advies is daarbij om het hout vóór de montage te behandelen en één keer in de 2-3 jaar opnieuw te beitsen. U kunt kiezen tussen verf of een ander type houtbehandeling, maar vergeet niet om niet te besparen op de kosten van de houtbehandeling, omdat een optie van mindere kwaliteit de levensduur van uw houten blokhut kan beïnvloeden.

Wilt u een hoogwaardige blokhut dat u jarenlang van dienst kan zijn? Ontdek dan uw blokhut, veranda of garage op www.woodpro.nl !

behandeling tuinhuis en blokhut

Behandeling van uw tuinhuis en blokhut

Hoe beschermt u uw tuinhuis tegen de zon en de regen? Of misschien besteed u niet echt aandacht aan hoe u het hout beschermt en onderhoud? Als het lente wordt hebben mensen de neiging om meer aandacht te geven aan het onderhoud van hun tuin, omdat ze dan vaker van de tuin gebruik maken. Men besteed aandacht aan het onderzoeken van het dak, de vloer en de wanden om er zeker van te zijn dat er geen lekkage of beschadigingen zijn die gerepareerd moeten worden.

Dit zijn belangrijke aspecten om te controleren, maar toch vergeten veel mensen een ander, nog veel belangrijker aspect. Het belangrijkste aspect is namelijk het onderhoud van de houten onderdelen. Er zijn veel verschillende behandelingsmethoden mogelijk in de markt voor tuinhuizen en blokhutten.  Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om bescherming te bieden aan uw houten tuinhuis, blokhut of veranda? Lees dan dit artikel verder.

Beitsen

Beitsen is waarschijnlijk een van de populairste houtbehandeling voor tuinhuizen en blokhutten. Dit komt met name doordat beitsen gemakkelijk te doen is door iedereen. De houten onderdelen zijn een paar jaar beschermd en het uiterlijk van uw houten gebouw blijft behouden.

Aangezien beitsen door iedereen uitgevoerd kan worden, denken veel toekomstige tuinhuis eigenaren dat deze methode niet de maximale bescherming kan bieden voor het hout. Dit is niet helemaal waar. De bescherming van het hout hangt namelijk nauw samen met de uitvoering van het proces. Beitsen biedt zeker wel een hoge mate van bescherming tegen UV-straling, vocht, schimmels en rot, maar als de beits pas na de montage wordt aangebracht dan zal de beits niet alle hoeken en gaten kunnen bereiken. Dit beïnvloedt wel de bescherming van uw houten gebouw.

Sproei-impregnatie

Sproei-impregnatie is een goede oplossing voor de mensen die het hout de maximale bescherming willen geven. Hierbij wordt ook de binnen- en buitenzijden met een onderlaag behandeld. Doordat dit wordt uitgevoerd voor de montage worden alle kieren en hoeken beschermd tegen schimmels en rot. Sproei-impregnatie wordt uitgevoerd met transparante beits, waardoor er een uniek uiterlijk ontstaat waarbij u nog de natuurlijke structuur van het hout blijft zien. Houd er rekening mee dat – om maximale bescherming te bieden – uw tuinhuis of blokhut binnen een jaar na de aanbreng opnieuw moet worden geverfd of gebeitst.

Keteldrukimpregnatie

Lugarde biedt ook de mogelijkheid om te impregneren onder keteldruk. Keteldrukimpregnatie is een proces dat in de fabriek wordt uitgevoerd door het impregneermiddel onder hoge druk in het hout te plaatsen. Dat proces vindt plaats in een ketel. Dit is de meest effectieve hout behandelmethode die ervoor zorgt dat uw blokhut of tuinhuis het langst meegaat. Naast dat het een hoog beschermingsniveau heeft, betekent het ook dat het hout niet wordt bedekt met een dikke laag verf, waardoor u een natuurlijk ogende afwerking krijgt die ook beschermd is tegen UV-straling, vocht, schimmels en rot.

Welke behandelmethode zou u kiezen voor uw tuinhuis? Als u naar steeds op zoek bent naar het perfecte tuinhuisje of blokhut, ontdek dan het aanbod van kwaliteitstuinhuizen op www.lugarde.nl!