Lekkage? Bel een loodgieter!

Denkt u dat u last heeft van een lekkage in uw woning? Ziet u bijvoorbeeld ineens rare vlekken op uw mooie witte muur? Of leksporen op het plafond? Of wat vaker voorkomt bij waterschade: schimmelplekken op muren en plafonds? Dit is natuurlijk erg onwenselijk. Misschien weet u niet precies wat u moet doen wanneer u een lek denkt te hebben. Daarom kunt u hier een paar do’s en don’ts over hoe te handelen bij een lekkage lezen!

Wat niet te doen bij een lekkage?

Uw muur openbreken

Wanneer de lekkage niet zichtbaar is met het blote oog wordt er ook wel gesproken van een ‘onzichtbare’ lekkage. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij vochtplekken. Wanneer u denkt dat hier een lekkage zit, begin dan niet gelijk met het openbreken van de muur! Dat is onnodig, aangezien de lekkage niet eens op die plek hoeft te zitten, maar misschien wel tientallen centimeters verder. Als u dan de muur open breekt kan het zo zijn dat u het lek helemaal niet ziet en is het sloopwerk overbodig geweest. In dit geval is het dan dus ook ontzettend aan te raden om een loodgieter in te schakelen. Die beschikt namelijk over allerlei speciale apparatuur om de oorzaak van het lek op te sporen zonder ook maar een klein beetje schade te brengen aan uw muur.

 Zelf proberen het lek te dichten

Heeft u een lekkende waterleiding? Dan de leiding waarschijnlijk zwak of versleten. Ook kan het zijn dat een koppelstuk niet meer helemaal goed vast zit. Het kan zo maar zijn dat u het lek groter maakt wanneer u probeert om het lek zelf te dichten. Dan ontstaat er nog meer schade, en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Wat wél te doen bij een lekkage?

Een loodgieter bellen!

Een loodgieter weet precies wat er moet gebeuren wanneer er een lekkage is of er een mogelijk lekkage moet opgespoord worden en beschikt over de juiste apparatuur om dit te doen.

Het water opvangen

Ook wanneer u al een loodgieter heeft gebeld moet u niet stil blijven zitten. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat u het water van de lekkage opvangt. Zeker wanneer het nog een tijd kan duren voordat de loodgieter er is moet u dit niet vergeten. Zo voorkomt u nog meer schade aan uw woning. Wanneer water uit het plafond naar beneden aan het druppelen is, dan kunt u dit opvangen met een emmer of bak. Als er water langs een leiding naar beneden loopt, is het een goed idee om handdoeken te plaatsen rondom alle lekke leidingen en natuurlijk op de grond. Op die manier kunt u het grootste gedeelte van het water opvangen.

Uw leidingen onderhouden

Heeft u te maken gehad met een lekkage en wilt u voorkomen dat dit u weer een lekkage zult krijgen? Dan moet u regelmatig onderhoud uit laten voeren aan uw leidingen. Dit moet natuurlijk ook wanneer u nog nooit een lekkage heeft gehad. Op een gegeven moment gaan leidingen slijten waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan. Dit kan altijd gebeuren, ook al mogen leidingen vaak van stevige metalen gemaakt zijn.

Bel dus een loodgieter wanneer u een lekkage heeft of denkt te hebben!

Zoals u heeft kunnen lezen is de nummer één tip bij een lekkage het inschakelen van een loodgieter. U kunt zelf namelijk nooit precies weten of u de juiste locatie van het lek heeft gevonden, maar ook wanneer u een lek heeft gevonden is het niet aan te raden om deze zelf te gaan dichten. Dit is echter af te raden! U kunt beter direct een loodgieter inschakelen om uw lekkage op te lossen. Daarnaast is een loodgieter ook nodig voor het uitvoeren van onderhoud.

Onze loodgieters staan voor u klaar

Wacht niet langer en maak een afspraak bij Loodgieters.nl. Bel met het gratis servicenummer 0800–2400 000.  Bij noodgevallen is er een vakman doorgaans binnen 30 minuten bij u aanwezig! De loodgieter zal uw lekkage verhelpen en u zult snel van alle nare gevolgen van de lekkage af zijn!

Geld besparen op je energierekening

Een huishouden draaiende houden kost veel geld, dus wanneer je ergens geld op kunt besparen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Tegenwoordig hoor je vaak op het nieuws dat de energieprijzen stijgen en dat kan een flinke tegenvaller in de maandelijkse lasten betekenen.

Meestal sluit je een vast contract met vaste tarieven voor een bepaalde periode af en na deze periode wordt jouw contract omgezet naar variabele tarieven. Met de huidige dure tarieven is dat niet zo gunstig. Wil je geld besparen, dan is de eerste stap om je energiecontract eens te bekijken.

Vergelijk de prijzen

Gelukkig is het tegenwoordig makkelijk om de prijzen van de energieleveranciers te vergelijken. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je jouw verbruik en gezinssamenstelling in kunt vullen en dan krijg je direct verschillende aanbiedingen in beeld. Zo kun je meteen zien hoeveel je kunt besparen en overstappen naar de goedkoopste leverancier.

Groen of grijs?

Vroeger was groene energie iets speciaals en kon daarom duurder uitvallen. Tegenwoordig wordt het door veel aanbieders aangeboden en maakt de prijs geen verschil meer met grijze energie. Zo kun je, als je het milieu ook nog een handje wilt helpen, besparen op je energie en verantwoord bezig zijn!

Je kunt op vergelijkingssites de energie vergelijken en de aanbieder kiezen die jou het beste aanbod geeft voor je portemonnee en het milieu.

Overstappen, zo geregeld

Vroeger had ik het idee dat overstappen veel werk was en daarom stelde ik het best lang uit. Maar het is heel simpel! Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden bij de nieuwe energieleverancier. Zij zullen je vragen om je meterstanden en wie je oude leverancier is. De rest regelen zij voor je. Zij zorgen dat je oude contract opgezegd wordt en dan maakt je oude leverancier de eindafrekening op aan de hand van jouw doorgegeven meterstanden.

Het enige waar je wel op moet letten bij het overstappen, is de einddatum van jouw contract. Je sluit altijd een energiecontract af voor een bepaalde tijd, dit zal meestal 1, 2 of 3 jaar zijn. Stap je over voor de einddatum, dan kun je een boete voor contractbreuk krijgen. Deze boete kan variëren van 50 tot 200 euro.

Loopt je contract nog voor langere tijd, vraag dan voordat je het nieuwe contract afsluit aan de nieuwe leverancier of zij de boete voor je betalen, anders kun je waarschijnlijk beter nog even wachten met overstappen. Je wilt tenslotte met de overstap wel geld gaan besparen en niet extra uitgeven aan boetes!

Loopt je huidige contract bijna af, dan zal de nieuwe energieleverancier meestal voorstellen om direct na de einddatum de energielevering over te nemen van je huidige leverancier. Zo krijg je ook geen boete en kun je wel zo snel mogelijk gaan profiteren van de lagere tarieven.